Roladki ze schabu z chorizo, kasza pęczak i warzywa korzenne

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Dobrze zbilansowany, smaczny obiad ze schabem. Warzywa i mięso robią się w jednym naczyniu, kaszę można ugotować zawczasu - całość nie angażuje naszego czasu, wstawiamy i się robi:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 525
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 21.5g34%
Węglowodany 43.8g15%
Białko 41.3g83%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 100 g kaszy pęczak (waga po ugotowaniu
 1 łyżeczek oliwy
 30 g chorizo picante
 20 g korniszonków
 50 g marchewki
 30 g selera
 40 g rzodkwi
 35 g cebuli
 40 g pora
 15 g pietruszki (1 mała)
 120 g schabu rozbitego na kotleta
 10 g papryczki padron
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Warzywa pokroić w większe kawałki, pora w talarki, chorizo i korniszony w słupki.

2

Na rozbite mięso schabowe położyć chorizo i korniszony.

3

Zawinąć w roladki, spiąć wykałaczką i włożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego oliwą.

4

Na wierzch ułożyć warzywa...

5

...doprawić sola i pieprzem...

6

Przykryć folia aluminiową i piec ok. godziny w temp 180 stopni.

7

Po tym czasie, mięso będzie już wystarczająco miękkie a warzywa w sam raz.

8

Ja ułożyłam na talerzu dwa tymbaliki z ugotowanej kaszy pęczak (po 50 g każdy), a każdy położyłam połówkę roladki....

9

... dookoła warzywa. Można oprószyć pieprzem, posypać zieleniną, skropić oliwą... co lubicie:-)

10

Składniki

 100 g kaszy pęczak (waga po ugotowaniu
 1 łyżeczek oliwy
 30 g chorizo picante
 20 g korniszonków
 50 g marchewki
 30 g selera
 40 g rzodkwi
 35 g cebuli
 40 g pora
 15 g pietruszki (1 mała)
 120 g schabu rozbitego na kotleta
 10 g papryczki padron
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Warzywa pokroić w większe kawałki, pora w talarki, chorizo i korniszony w słupki.

2

Na rozbite mięso schabowe położyć chorizo i korniszony.

3

Zawinąć w roladki, spiąć wykałaczką i włożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego oliwą.

4

Na wierzch ułożyć warzywa...

5

...doprawić sola i pieprzem...

6

Przykryć folia aluminiową i piec ok. godziny w temp 180 stopni.

7

Po tym czasie, mięso będzie już wystarczająco miękkie a warzywa w sam raz.

8

Ja ułożyłam na talerzu dwa tymbaliki z ugotowanej kaszy pęczak (po 50 g każdy), a każdy położyłam połówkę roladki....

9

... dookoła warzywa. Można oprószyć pieprzem, posypać zieleniną, skropić oliwą... co lubicie:-)

10

Roladki ze schabu z chorizo, kasza pęczak i warzywa korzenne
(Visited 450 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *