Placki z cukinii na dobre zagościły w naszych jadłospisach. Ja polecam je na śniadanie razem z jakiem i papryką. Szybko, smacznie i jak zwykle dietetycznie.
Wielkość porcji 1
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 363
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 20.2g32%
- Węglowodany 18.5g7%
- Białko 27.5g56%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić, zostawić na kilka chwil. Następnie bardzo dokładnie odcisnąć na sitku, potem w ściereczce.
Do odciśniętej cukinii dodać jajko, pieprz, odrobinę gałki muszkatołowej, ulubione zioła.
Korzystając z obręczy, na patelni spryskanej olejem w sprayu, usmażyć placki.
Z podanej ilości wyszło mi 6 sztuk.
Na tej samej patelni przesmażyć paprykę pokrojoną w paski.
Złożyć danie: placki, papryka, do tego ugotowane jajka.
Całość posypałam zieloną pietruszką, sezamem, dorzuciłam garstkę kaparów.
Składniki
Sposób przygotowania
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić, zostawić na kilka chwil. Następnie bardzo dokładnie odcisnąć na sitku, potem w ściereczce.
Do odciśniętej cukinii dodać jajko, pieprz, odrobinę gałki muszkatołowej, ulubione zioła.
Korzystając z obręczy, na patelni spryskanej olejem w sprayu, usmażyć placki.
Z podanej ilości wyszło mi 6 sztuk.
Na tej samej patelni przesmażyć paprykę pokrojoną w paski.
Złożyć danie: placki, papryka, do tego ugotowane jajka.
Całość posypałam zieloną pietruszką, sezamem, dorzuciłam garstkę kaparów.