Bardzo smaczna kombinacja awokado i pieczarek z patelni. Szybkie śniadanie (lub kolacja) na ciepło, zdrowe tłuszcze, porcja białka a w dodatku danie jest całkowicie wegańskie.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 427
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 29.1g45%
- Węglowodany 18.8g7%
- Białko 19.7g40%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki (same kapelusze) posoliłam i przesmażyłam na odrobinie oliwy truflowej (pięknie pachnie, świetnie nadaje się do aromatyzowania pieczarek), awokado pokroiłam w plasterki.
Kromkę pieczywa proteinowego przekroiłam na pół, na każdą połówkę wyłożyłam plasterki z połowy awokado.
Na talerzu wylądowały też przesmażone kapelusze pieczarek i rzodkiewka pokrojona w talarki. Całość posypałam sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki (same kapelusze) posoliłam i przesmażyłam na odrobinie oliwy truflowej (pięknie pachnie, świetnie nadaje się do aromatyzowania pieczarek), awokado pokroiłam w plasterki.
Kromkę pieczywa proteinowego przekroiłam na pół, na każdą połówkę wyłożyłam plasterki z połowy awokado.
Na talerzu wylądowały też przesmażone kapelusze pieczarek i rzodkiewka pokrojona w talarki. Całość posypałam sezamem.