Zielony talerz na początek udanego dnia:-) Młode listki, awokado, papryczki padron - baza pysznego śniadania, do tego odrobina pomidorków na przełamanie koloru i czarne, wędzone oliwki, żeby przełamać łagodne smaki awokado i sałaty. Pysznie, lekko, zdrowo.
Wielkość porcji 1
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 349
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 24g37%
- Węglowodany 18.6g7%
- Białko 14g29%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Papryczki padron przesmażyć krótko na patelni spryskanej olejem w sprayu.
Tak samo przesmazyć pomidorki koktajlowe.
Kromkę pieczywa przekroić na pół, na każdą połówkę wyłożyć awokado, rozgnieść widelcem.
Na talerz wyłożyć sałatę (u mnie młode listki i roszponka), kromki z awokado, wokół rozłożyć podsmażone pomidorki i papryczki.
Kromki ozdobić czarnymi oliwkami wędzonymi, całość posypać jasnym i czarnym sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Papryczki padron przesmażyć krótko na patelni spryskanej olejem w sprayu.
Tak samo przesmazyć pomidorki koktajlowe.
Kromkę pieczywa przekroić na pół, na każdą połówkę wyłożyć awokado, rozgnieść widelcem.
Na talerz wyłożyć sałatę (u mnie młode listki i roszponka), kromki z awokado, wokół rozłożyć podsmażone pomidorki i papryczki.
Kromki ozdobić czarnymi oliwkami wędzonymi, całość posypać jasnym i czarnym sezamem.