Na diecie redukcyjnej makaron jest jak najbardziej ok. Zresztą, tak jak pisałam już nie raz, należy jeść różnorodnie, zgodnie z tym, na co mamy ochotę kontrolując jedynie ilości czyli pilnując by bilans energetyczny był ujemny. Moja porcja makaronu to 50 g suchego produktu, za to z dodatkami lubię poszaleć. Czasami robi się z tego naprawdę duża objętościowo porcja! Bo jak dodamy krewetki, paprykę, cukinię to nagle okazuje się, że rozkoszowanie się smakiem nie ma końca:-) cały ten duży talerz pysznego jedzenia ma 544 kcal - tyle co 7 pierogów ruskich mojej mamy (bez okrasy!). Jedz mądrze, efektownie i efektywnie!
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 544
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 14.4g23%
- Węglowodany 53.3g18%
- Białko 44.3g89%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić w plasterki i przesmażyć na łyżeczce oliwy.
Dodać cukinię pokrojoną w grubą kostkę.
Upiec paprykę..
...zdjąć skórę.
Na drugiej łyżeczce oliwy przesmażyć rozmrożone krewetki...
Wymieszać wszystko z ugotowanym al dente makaronem papardele.
Można posypać sezamem (czarnym).
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić w plasterki i przesmażyć na łyżeczce oliwy.
Dodać cukinię pokrojoną w grubą kostkę.
Upiec paprykę..
...zdjąć skórę.
Na drugiej łyżeczce oliwy przesmażyć rozmrożone krewetki...
Wymieszać wszystko z ugotowanym al dente makaronem papardele.
Można posypać sezamem (czarnym).