Pesto to nic nadzwyczajnego ale w połączeniu z sezonowym bobem, kurkami i pistacjami tworzy pyszną całość:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 442
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 24.2g38%
- Węglowodany 45.6g16%
- Białko 6.4g13%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Najpierw przygotuj pesto bazyliowo-orzechowe - ja miałam zamknięte w słoiczku, bo niedawno robiłam do bułeczek drożdżowych. Przepis na to pesto jest prosty: zblenduj oliwę (50 ml) z orzechami włoskimi (50 g), czosnkiem i odrobiną soli. Orzechy mogą być delikatnie wyczuwalne, nie musi to była gładka papka. Dodaj sporą garść bazylii i dokończ blendowanie. Pesto zamknij w słoiczku, może stać kilka dni w lodówce (wlej odrobinę oliwy na wierzch, żeby nie straciło koloru).
Możesz zrobić inne pesto - przepisów i pomysłów jest mnóstwo:-)
Na talerz wyłóż odrobinę rukoli, na to podsmażone na masełku z solą kurki, resztę masełka wylej na roszponkę.
Makaron ugotuj al dente
Makaron wymieszaj z bobem, wyłóż na talerz, obok rukoli
Posyp pistacjami
Składniki
Sposób przygotowania
Najpierw przygotuj pesto bazyliowo-orzechowe - ja miałam zamknięte w słoiczku, bo niedawno robiłam do bułeczek drożdżowych. Przepis na to pesto jest prosty: zblenduj oliwę (50 ml) z orzechami włoskimi (50 g), czosnkiem i odrobiną soli. Orzechy mogą być delikatnie wyczuwalne, nie musi to była gładka papka. Dodaj sporą garść bazylii i dokończ blendowanie. Pesto zamknij w słoiczku, może stać kilka dni w lodówce (wlej odrobinę oliwy na wierzch, żeby nie straciło koloru).
Możesz zrobić inne pesto - przepisów i pomysłów jest mnóstwo:-)
Na talerz wyłóż odrobinę rukoli, na to podsmażone na masełku z solą kurki, resztę masełka wylej na roszponkę.
Makaron ugotuj al dente
Makaron wymieszaj z bobem, wyłóż na talerz, obok rukoli
Posyp pistacjami