Ryba z makaronem - czemu nie! a ryba z boczkiem - no jasne! 🙂 danie skomponowane na okoliczność dużego wydatku energetycznego a mówiąc po prostu: rowerowe 3 godziny w upale - zasłużone proteiny w pysznym daniu z morszczukiem - polecam nie tylko dla aktywnych, bo wyszło przepysznie:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 597
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 12.9g20%
- Węglowodany 47.5g16%
- Białko 58.7g118%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Boczek podsmażyć na suchej patelni...
... szybko dodać pokrojne z grubsza pieczarki - zaraz puszczą wodę więc nic się nie będzie przypalać
Następnie dorzucić pokrojoną paprykę...
... i oliwki przekrojone na połówki - wszystko poddusić do odparowania.
Zamrożonego morszczuka (lub inną chudą rybę) umieścić na suchej patelni i obłożyć przygotowaną wcześniej bazą sosu.
Podlać passatą i na dużym ogniu doprowadzić do rozmrożenia ryby a potem do jej ugotowania w tym sosie
Wyłożyć na talerz z uplecionym warkoczem spaghetti
posypać zieleniną
i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Boczek podsmażyć na suchej patelni...
... szybko dodać pokrojne z grubsza pieczarki - zaraz puszczą wodę więc nic się nie będzie przypalać
Następnie dorzucić pokrojoną paprykę...
... i oliwki przekrojone na połówki - wszystko poddusić do odparowania.
Zamrożonego morszczuka (lub inną chudą rybę) umieścić na suchej patelni i obłożyć przygotowaną wcześniej bazą sosu.
Podlać passatą i na dużym ogniu doprowadzić do rozmrożenia ryby a potem do jej ugotowania w tym sosie
Wyłożyć na talerz z uplecionym warkoczem spaghetti
posypać zieleniną
i gotowe:-)