Morszczuk w sosie z oliwkami i boczkiem, warkocz spaghetti

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Ryba z makaronem - czemu nie! a ryba z boczkiem - no jasne! 🙂 danie skomponowane na okoliczność dużego wydatku energetycznego a mówiąc po prostu: rowerowe 3 godziny w upale - zasłużone proteiny w pysznym daniu z morszczukiem - polecam nie tylko dla aktywnych, bo wyszło przepysznie:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 597
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 12.9g20%
Węglowodany 47.5g16%
Białko 58.7g118%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 30 g gotowanego, chudego boczku
 15 g czarnych i zielonych oliwek
 50 g czerwonej papryki
 45 g pieczarek
 100 g passaty pomidorowej
 200 g mrożonego morszczuka
 100 g spaghetti (waga po ugotowaniu)
 ulubiona zielenina

Sposób przygotowania

1

Boczek podsmażyć na suchej patelni...

2

... szybko dodać pokrojne z grubsza pieczarki - zaraz puszczą wodę więc nic się nie będzie przypalać

3

Następnie dorzucić pokrojoną paprykę...

4

... i oliwki przekrojone na połówki - wszystko poddusić do odparowania.

5

Zamrożonego morszczuka (lub inną chudą rybę) umieścić na suchej patelni i obłożyć przygotowaną wcześniej bazą sosu.

6

Podlać passatą i na dużym ogniu doprowadzić do rozmrożenia ryby a potem do jej ugotowania w tym sosie

7

Wyłożyć na talerz z uplecionym warkoczem spaghetti

8

posypać zieleniną

9

i gotowe:-)

Składniki

 30 g gotowanego, chudego boczku
 15 g czarnych i zielonych oliwek
 50 g czerwonej papryki
 45 g pieczarek
 100 g passaty pomidorowej
 200 g mrożonego morszczuka
 100 g spaghetti (waga po ugotowaniu)
 ulubiona zielenina

Sposób przygotowania

1

Boczek podsmażyć na suchej patelni...

2

... szybko dodać pokrojne z grubsza pieczarki - zaraz puszczą wodę więc nic się nie będzie przypalać

3

Następnie dorzucić pokrojoną paprykę...

4

... i oliwki przekrojone na połówki - wszystko poddusić do odparowania.

5

Zamrożonego morszczuka (lub inną chudą rybę) umieścić na suchej patelni i obłożyć przygotowaną wcześniej bazą sosu.

6

Podlać passatą i na dużym ogniu doprowadzić do rozmrożenia ryby a potem do jej ugotowania w tym sosie

7

Wyłożyć na talerz z uplecionym warkoczem spaghetti

8

posypać zieleniną

9

i gotowe:-)

Morszczuk w sosie z oliwkami i boczkiem, warkocz spaghetti
(Visited 584 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *