Kasza gryczana z łososiem, bobem i porem

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Łososia wędzonego na gorąco kupuję często bo to smaczna rybka. Wg mnie pasuje do wielu zestawów śniadaniowych czy obiadowych, można jeść na zimno, na ciepło. Moja propozycja z kaszą gryczaną, bobem i porem to szybkie, smaczne i wysokobiałkowe danie. Polecam tą kombinację kaszy z rybą:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 457
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 24g37%
Węglowodany 33g11%
Białko 29.8g60%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 100 g ugotowanej kaszy gryczanej
 25 g pora (zielona część)
 45 g ugotowanego i obranego bobu
 100 g łososia wędzonego na gorąco
 8 g masła

Sposób przygotowania

1

Kaszę zagrzać na maśle.

2

Dorzucić pokrojonego w talarki pora...

3

... dodać bób i krótko zagrzać

4

Na końcu dać kawałki łososia

5

Kilka chwil na patelni i gotowe danie:-)

6

Składniki

 100 g ugotowanej kaszy gryczanej
 25 g pora (zielona część)
 45 g ugotowanego i obranego bobu
 100 g łososia wędzonego na gorąco
 8 g masła

Sposób przygotowania

1

Kaszę zagrzać na maśle.

2

Dorzucić pokrojonego w talarki pora...

3

... dodać bób i krótko zagrzać

4

Na końcu dać kawałki łososia

5

Kilka chwil na patelni i gotowe danie:-)

6

Kasza gryczana z łososiem, bobem i porem
(Visited 669 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *