Makaron ryżowy z krewetkami, fasolką szparagową i sezamem

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Tylko 4 składniki, 10 minut i pyszne danie gotowe. Lubię dania proste, im mniej składników tym lepiej. Lekko, zdrowo, do syta, no i żeby było trochę protein:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 468
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 13.7g22%
Węglowodany 62.8g21%
Białko 24.4g49%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 65 g makaronu ryżowego (waga przed ugotowaniem)
 120 g ugotowanej fasolki szparagowej
 125 g mrożonych krewetek (1/2 opakowania z Lidla lub z Biedronki)
 1 łyżka oleju sezamowego
 1 łyżka czarnego sezamu
 świeże zioła (kolendra pasuje najlepiej)

Sposób przygotowania

1

Fasolkę (najlepiej taką ugotowaną al dente i przestygniętą) przesmażyć krótko na oleju sezamowym.

2

Dodać rozmrożone i pozbawione pancerzyków krewetki.

3

Dorzucić ugotowany makaron ryżowy...

4

... i czarny sezam

5

Wszystko krótko zagrzać, dodać ulubiona zieleninę

6

i gotowe:-)

Składniki

 65 g makaronu ryżowego (waga przed ugotowaniem)
 120 g ugotowanej fasolki szparagowej
 125 g mrożonych krewetek (1/2 opakowania z Lidla lub z Biedronki)
 1 łyżka oleju sezamowego
 1 łyżka czarnego sezamu
 świeże zioła (kolendra pasuje najlepiej)

Sposób przygotowania

1

Fasolkę (najlepiej taką ugotowaną al dente i przestygniętą) przesmażyć krótko na oleju sezamowym.

2

Dodać rozmrożone i pozbawione pancerzyków krewetki.

3

Dorzucić ugotowany makaron ryżowy...

4

... i czarny sezam

5

Wszystko krótko zagrzać, dodać ulubiona zieleninę

6

i gotowe:-)

Makaron ryżowy z krewetkami, fasolką szparagową i sezamem
(Visited 999 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *