Zupa -krem to świetny sposób na wykorzystanie resztek warzyw. Mi najczęściej zostaje biała część pora i "ogonki" brokuła lub kalafiora. Szkoda wyrzucać skoro maja tyle smaku i można je z powodzeniem wykorzystać w pysznej zupie.
3 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii207
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 6.1g8%
- Węglowodany 34.7g13%
- Białko 4.4g9%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Białą część pora pokroić z grubsza, podprażyć.
Zalać bulionem, dodać czosnek, trzonki brokuła (trzeba je obrać z wierzchnie, zdrewniałej warstwy - jak szparagi)...
...ziemniaki pokrojone w grubą kostkę, doprawić solą i ugotować do miękkości.
Zblendować.
Ja doprawiłam olejem sezamowym, który uwielbiam za jego wyrazisty smak.
Całość posypałam świeżo zmielonym pieprzem i zieloną cebulką.
Składniki
Sposób przygotowania
Białą część pora pokroić z grubsza, podprażyć.
Zalać bulionem, dodać czosnek, trzonki brokuła (trzeba je obrać z wierzchnie, zdrewniałej warstwy - jak szparagi)...
...ziemniaki pokrojone w grubą kostkę, doprawić solą i ugotować do miękkości.
Zblendować.
Ja doprawiłam olejem sezamowym, który uwielbiam za jego wyrazisty smak.
Całość posypałam świeżo zmielonym pieprzem i zieloną cebulką.