Klopsiki z Ikea w warzywach

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , Wybierz ilość porcji2 porcje

Klopsiki z Ikea można kupić zamrożone. Są wołowe, drobiowe, roślinne, wegańskie i były kiedyś rybne (najlepsze!) ale od dłuższego czasu są niedostępne. Lubię mieć je w swojej zamrażarce, bo jak już naprawdę nie mam nic w lodówce, a potrzebuję mięcha, to są idealne. Połączyłam je z warzywami i resztkami hiszpańskich wędlin- całość wyszła białkowo-tłuszczowo czyli tak jak chciałam, a przy tym pysznie i do syta.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 2


Ilość na porcję
Ilość kalorii 516
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 33.3g52%
Węglowodany 30.4g11%
Białko 27.5g56%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 150 g klopsików wołowych meatballs z Ikea (10 szt)
 160 g kapusty pekińskiej
 100 g czerwonej papryki
 90 g pora
 75 g chorizo, salami (resztki wędlin)
 400 g pomidorów z puszki
 20 g czosnku
 sól, pieprz, bazylia

Sposób przygotowania

1

Patelnię spryskałam olejem w sprayu, wrzuciłam pokrojone warzywa.

2

Dorzuciłam posiekaną kapustę pekińską (dobrze przyjmuje smaki, jest super niskokaloryczna więc stanowi dobry wypełniacz) i świeże zioła, doprawiłam sola i piperzem. Chwilkę poddusiłam.

3

Na wierzch ułożyłam 10 zamrożonych klopsików wołowych "köttbullar" z Ikea (mają dobry skład). Zmniejszyłam ogień, przykryłam i dusiłam aż klopsiki były gorące.

4

5

6

7

8

Składniki

 150 g klopsików wołowych meatballs z Ikea (10 szt)
 160 g kapusty pekińskiej
 100 g czerwonej papryki
 90 g pora
 75 g chorizo, salami (resztki wędlin)
 400 g pomidorów z puszki
 20 g czosnku
 sól, pieprz, bazylia

Sposób przygotowania

1

Patelnię spryskałam olejem w sprayu, wrzuciłam pokrojone warzywa.

2

Dorzuciłam posiekaną kapustę pekińską (dobrze przyjmuje smaki, jest super niskokaloryczna więc stanowi dobry wypełniacz) i świeże zioła, doprawiłam sola i piperzem. Chwilkę poddusiłam.

3

Na wierzch ułożyłam 10 zamrożonych klopsików wołowych "köttbullar" z Ikea (mają dobry skład). Zmniejszyłam ogień, przykryłam i dusiłam aż klopsiki były gorące.

4

5

6

7

8

Klopsiki z Ikea w warzywach
(Visited 207 times, 6 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *