Klopsiki z Ikea można kupić zamrożone. Są wołowe, drobiowe, roślinne, wegańskie i były kiedyś rybne (najlepsze!) ale od dłuższego czasu są niedostępne. Lubię mieć je w swojej zamrażarce, bo jak już naprawdę nie mam nic w lodówce, a potrzebuję mięcha, to są idealne. Połączyłam je z warzywami i resztkami hiszpańskich wędlin- całość wyszła białkowo-tłuszczowo czyli tak jak chciałam, a przy tym pysznie i do syta.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 2
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 516
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 33.3g52%
- Węglowodany 30.4g11%
- Białko 27.5g56%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Patelnię spryskałam olejem w sprayu, wrzuciłam pokrojone chorizo i po dorzuciałm pokrojone chwili warzywa.
Dodałamposiekaną kapustę pekińską (dobrze przyjmuje smaki, jest super niskokaloryczna więc stanowi dobry wypełniacz) i świeże zioła, doprawiłam sola i pieprzem. Chwilkę poddusiłam.
Na wierzch ułożyłam 10 zamrożonych klopsików wołowych "köttbullar" z Ikea (mają dobry skład). Zmniejszyłam ogień, dodałam pomidory z puszki, przykryłam i dusiłam aż klopsiki były gorące.
Składniki
Sposób przygotowania
Patelnię spryskałam olejem w sprayu, wrzuciłam pokrojone chorizo i po dorzuciałm pokrojone chwili warzywa.
Dodałamposiekaną kapustę pekińską (dobrze przyjmuje smaki, jest super niskokaloryczna więc stanowi dobry wypełniacz) i świeże zioła, doprawiłam sola i pieprzem. Chwilkę poddusiłam.
Na wierzch ułożyłam 10 zamrożonych klopsików wołowych "köttbullar" z Ikea (mają dobry skład). Zmniejszyłam ogień, dodałam pomidory z puszki, przykryłam i dusiłam aż klopsiki były gorące.
Brakuje połowy przepisu , bo co z pomidorami, chorizo i czosnkiem? 🤔
Dzień dobry, przepis uzupełniłam, dziękuję za zwrócenie uwagi. Jednak kolejność czynności nie ma większego znaczenia, chodziło mi o pokazanie pomysłu na łączenie składników, bo sam sposób wykonania jest banalnie prosty. Pozdrawiam serdecznie, Ania