Kanapki na pieczywie proteinowym z blanszowanym szpinakiem baby i wędzonym łososiem

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Pomysł na bardzo szybką kanapkę. Pysznie, zdrowo, fit i do syta:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 344
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 19.9g31%
Węglowodany 11.9g4%
Białko 26.2g53%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 kromka pieczywa proteinowego (50 g)
 100 g szpinaku baby
 10 g czosnku (2 ząbki)
 50 g łososia wędzonego na zimno (1 duży plaster)
 3 g masła
 sól, jasny sezam

Sposób przygotowania

1

Czosnek pokroić w plasterki i zeszklić na maśle.

2

Dorzucić szpinak baby, posolić, popieprzyć i krótko zrobić.

3

Kromkę pieczywa proteinowego przekroić na pół (oko widzi więcej jedzenia;-), posmarować serkiem.

4

Na każdą kromkę położyć szpinak, na to po plasterku łososia.

5

Całość posypać jasnym sezamem.

Składniki

 1 kromka pieczywa proteinowego (50 g)
 100 g szpinaku baby
 10 g czosnku (2 ząbki)
 50 g łososia wędzonego na zimno (1 duży plaster)
 3 g masła
 sól, jasny sezam

Sposób przygotowania

1

Czosnek pokroić w plasterki i zeszklić na maśle.

2

Dorzucić szpinak baby, posolić, popieprzyć i krótko zrobić.

3

Kromkę pieczywa proteinowego przekroić na pół (oko widzi więcej jedzenia;-), posmarować serkiem.

4

Na każdą kromkę położyć szpinak, na to po plasterku łososia.

5

Całość posypać jasnym sezamem.

Kanapki na pieczywie proteinowym z blanszowanym szpinakiem baby i wędzonym łososiem
(Visited 494 times, 6 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *