Kanapka z jajecznicą na pieczarkach

Oceń przepisKategoriaTagi, Wybierz ilość porcji1 porcja

Jajka na śniadanie to świetny pomysł zwłaszcza, że można je przyrządzić na wiele sposobów. Jajecznica na pieczarkach to jeden z nich.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt


Ilość na porcję
Ilość kalorii 298
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 16.6g26%
Węglowodany 9g3%
Białko 25g50%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 jajka
 1 kromka chleba proteinowego
 45 g pieczarek (same trzonki czyli "nóżki")
 natka pietruszki, sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Ładne kapelusze zużyjemy do innego dania a "nóżki" pieczarek trzeba drobniutko posiekać, uprażyć na patelni bez tłuszczu (najlepsza jest granitowa lub inna z powłoką non-stick) żeby odparować cały płyn.

2

Następnie wpijamy jajka, dodajemy sól, pieprz, natkę pietruszki albo szczypiorek... co kto lubi albo ma pod ręką.

3

Jajecznicę każdy jak lubi: ja nie lubię twardej ale też nie lubię zbyt luźnej.

4

Układamy na kanapkę chleba proteinowego i gotowe:-)

Składniki

 2 jajka
 1 kromka chleba proteinowego
 45 g pieczarek (same trzonki czyli "nóżki")
 natka pietruszki, sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Ładne kapelusze zużyjemy do innego dania a "nóżki" pieczarek trzeba drobniutko posiekać, uprażyć na patelni bez tłuszczu (najlepsza jest granitowa lub inna z powłoką non-stick) żeby odparować cały płyn.

2

Następnie wpijamy jajka, dodajemy sól, pieprz, natkę pietruszki albo szczypiorek... co kto lubi albo ma pod ręką.

3

Jajecznicę każdy jak lubi: ja nie lubię twardej ale też nie lubię zbyt luźnej.

4

Układamy na kanapkę chleba proteinowego i gotowe:-)

Kanapka z jajecznicą na pieczarkach
(Visited 330 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *