Jajko w koszulce na awokado, szparagi, szpinak, pieczarki

Oceń przepisKategoriaTagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja
Wartości odżywcze

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 473
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 33.7g52%
Węglowodany 16.5g6%
Białko 28.4g57%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 jajka w koszulce
 50 g szpinaku baby (duża garść)
 1 ząbek czosnku
 6 szparagów
 50 g pieczarek
 1 kromka chleba proteinowego
 ½ małego awokado BIO (ok 45 g)
 1 łyżka oliwy truflowej
 przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Pieczarki najlepiej kupić malutkie i udusić w całości na oliwie truflowej, która podkreśli smak.

2

Szparagi ugotować al dente. Szpinak krótko zrobić na suchej patelni, na uprzednio uprażonym ząbku czosnku.

3

Jajka poszetowe czyli w koszulkach zróbcie spoglądając na krótki filmik instruktażowy, który dla was przygotowałam.
https://youtu.be/jyEYXk9kLCU

4

I składamy posiłek: kromkę chleba proteinowego (50 g) przekrójcie na pół, na każdą połówkę połóżcie awokado (1/2 owocu wystarczy na te dwie kromeczki), na awokado połóżcie po 1 jako w koszulce. Obok poukładajcie: szpinak, kilka pieczarek i szparagi. Oprószcie solą i pieprzem.

5

Danie jest bardzo efektowne, czyż nie?:-)

Składniki

 2 jajka w koszulce
 50 g szpinaku baby (duża garść)
 1 ząbek czosnku
 6 szparagów
 50 g pieczarek
 1 kromka chleba proteinowego
 ½ małego awokado BIO (ok 45 g)
 1 łyżka oliwy truflowej
 przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Pieczarki najlepiej kupić malutkie i udusić w całości na oliwie truflowej, która podkreśli smak.

2

Szparagi ugotować al dente. Szpinak krótko zrobić na suchej patelni, na uprzednio uprażonym ząbku czosnku.

3

Jajka poszetowe czyli w koszulkach zróbcie spoglądając na krótki filmik instruktażowy, który dla was przygotowałam.
https://youtu.be/jyEYXk9kLCU

4

I składamy posiłek: kromkę chleba proteinowego (50 g) przekrójcie na pół, na każdą połówkę połóżcie awokado (1/2 owocu wystarczy na te dwie kromeczki), na awokado połóżcie po 1 jako w koszulce. Obok poukładajcie: szpinak, kilka pieczarek i szparagi. Oprószcie solą i pieprzem.

5

Danie jest bardzo efektowne, czyż nie?:-)

Jajko w koszulce na awokado, szparagi, szpinak, pieczarki
(Visited 1 239 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *