Klasyczne danie w wersji fit. Karkówka na gulasz nadaje się znakomicie, to mięso nie wymaga dodatkowej porcji tłuszczu, jest pełne smaku i szybko się dusi. Z tej ilości wyszło 1,5 kg gulaszu a moja porcja to 300 g.
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii618
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 27.8g36%
- Węglowodany 47.3g18%
- Białko 45.1g91%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Mięso pokroiłam w kostkę, warzywa korzenne duże kawałki (żeby się za szybko nie rozpadły, bo mięso się będzie dłużej dusić), cebulę w duże kawałki.
Mięso przesmażyłam partiami w garnku z granitową powłoką. Bez tłuszczu, bez przypraw.
Wysmażone mięso przełożyłam z powrotem do dużego garnka.
Dodałam warzywa...
... i przyprawy. Zalałam wodą ale tylko tyle, żeby ledwo przykryła zawartość.
Dusiłam na średnim ogniu przez ok godzinę, mieszając od czasu do czasu.
100 g gulaszu to 149 kcal: B 12.9, W 3.9, T 8.8
Moja porcja to 300 g gulaszu, 100 g ugotowanej kaszy jaglanej i 150 g ugotowanej fasolki szparagowej.
Składniki
Sposób przygotowania
Mięso pokroiłam w kostkę, warzywa korzenne duże kawałki (żeby się za szybko nie rozpadły, bo mięso się będzie dłużej dusić), cebulę w duże kawałki.
Mięso przesmażyłam partiami w garnku z granitową powłoką. Bez tłuszczu, bez przypraw.
Wysmażone mięso przełożyłam z powrotem do dużego garnka.
Dodałam warzywa...
... i przyprawy. Zalałam wodą ale tylko tyle, żeby ledwo przykryła zawartość.
Dusiłam na średnim ogniu przez ok godzinę, mieszając od czasu do czasu.
100 g gulaszu to 149 kcal: B 12.9, W 3.9, T 8.8
Moja porcja to 300 g gulaszu, 100 g ugotowanej kaszy jaglanej i 150 g ugotowanej fasolki szparagowej.