Gofry pieczarkowe z parmezanem

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Gofry w nowej odsłonie: tym razem pieczarkowe posypane parmezanem. Na gorących gofrach pysznie się rozpuścił i nadał wyrazistości. Świetna przekąska:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 4 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 358
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 6.6g11%
Węglowodany 50.3g17%
Białko 27.1g55%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 250 g pieczarek
 75 g cebuli
 10 g sosu sojowego
 40 g mąki pszennej
 2 białka jaja
 20 g parmezanu
 sól, pieprz, szczypiorek

Sposób przygotowania

1

Pieczarki i cebulkę drobno posiekać, odparować a następnie dodać ciemnego sosu sojowego i dobrze wysmażyć.

2

Białka zmiksować...

3

Dodać pieczarki, mąkę, doprawić ( z sola uważać, bo sos sojowy jest słony!)....

4

... i usmażyć gofry. Ja nie smaruje tłuszczem gofrownicy ale wy lepiej znacie swoje urządzenie, możecie delikatnie spryskać olejem w sprayu jeżeli jest ryzyko przywarcia ciasta do powierzchni.

5

Gorące gofry posypać parmezanem...

6

... i ozdobić np. zieloną cebulką.

7

Składniki

 250 g pieczarek
 75 g cebuli
 10 g sosu sojowego
 40 g mąki pszennej
 2 białka jaja
 20 g parmezanu
 sól, pieprz, szczypiorek

Sposób przygotowania

1

Pieczarki i cebulkę drobno posiekać, odparować a następnie dodać ciemnego sosu sojowego i dobrze wysmażyć.

2

Białka zmiksować...

3

Dodać pieczarki, mąkę, doprawić ( z sola uważać, bo sos sojowy jest słony!)....

4

... i usmażyć gofry. Ja nie smaruje tłuszczem gofrownicy ale wy lepiej znacie swoje urządzenie, możecie delikatnie spryskać olejem w sprayu jeżeli jest ryzyko przywarcia ciasta do powierzchni.

5

Gorące gofry posypać parmezanem...

6

... i ozdobić np. zieloną cebulką.

7

Gofry pieczarkowe z parmezanem
(Visited 687 times, 5 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *