Krewetki z chorizo to jedno z moich ulubionych połączeń "mar y montaña" (morze i góry) czyli owoców morza z mięsem, czy też jak niektórzy mówią żyjątek morskich z kopytnymi. Ja takie połączenie uważam za bardzo udane, ubogaca ono menu i jest w naszej kulturze kulinarnej czymś odświętnym. Polecam:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 534
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22.3g35%
- Węglowodany 47.5g16%
- Białko 34.9g70%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Na maśle zeszklić czosnek pokrojony w plasterki.
Dodać szpinak i gałkę muszkatołową.
Na osobnej patelni podsmażyć chorizo pokrojone w plasterki.
Makaron ugotować al dente i składamy danie: na patelnię z chorizo wrzucamy krewetki (uprzednio rozmrożone i pozbawione pancerzyków), 2-3 minutki poruszając patelnią, dorzucamy szpinak i makaron.
Przekładamy na talerz, posypujemy sezamem, pieprzem i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Na maśle zeszklić czosnek pokrojony w plasterki.
Dodać szpinak i gałkę muszkatołową.
Na osobnej patelni podsmażyć chorizo pokrojone w plasterki.
Makaron ugotować al dente i składamy danie: na patelnię z chorizo wrzucamy krewetki (uprzednio rozmrożone i pozbawione pancerzyków), 2-3 minutki poruszając patelnią, dorzucamy szpinak i makaron.
Przekładamy na talerz, posypujemy sezamem, pieprzem i gotowe:-)