Konsystencja tego cista jest dość zwarta, gładka i przyjemna w odbiorze. Dla miłośników deserów w stylu panacotty albo ptasiego mleczka będzie idealną propozycją.
Wielkość porcji 1
Ilość porcji 8
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 160
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 2g4%
- Węglowodany 48g16%
- Białko 11g22%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Bataty obrać ze skórki, pokroić w kostkę i ugotować do miękkości (ok 10 minut). Z pomarańczy wycisnąć sok, jajka ubić na puszysto.
Bataty wrzucić do blendera razem z pozostałymi składnikami i przyprawami. Zblendować na gładka masę.
Wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ja użyłam tortownicy o średnicy 2 cm.
Pieczemy ok 70 minut w 180 C. Ciasto jest mokre, ma zwartą konsystencję, jest aksamitne i "gładkie" w odbiorze:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Bataty obrać ze skórki, pokroić w kostkę i ugotować do miękkości (ok 10 minut). Z pomarańczy wycisnąć sok, jajka ubić na puszysto.
Bataty wrzucić do blendera razem z pozostałymi składnikami i przyprawami. Zblendować na gładka masę.
Wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ja użyłam tortownicy o średnicy 2 cm.
Pieczemy ok 70 minut w 180 C. Ciasto jest mokre, ma zwartą konsystencję, jest aksamitne i "gładkie" w odbiorze:-)