Bucatini z pesto z czosnku niedźwiedziego

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Zrobiłam zapas pesto z czosnku niedźwiedziego więc od czasu do czasu będę go sobie dorzucać do jedzenia. Sezon na czosnek trwa krótko a w pesto dość dobrze się przechowuje (nawet zamrożony jest super).

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 426
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 21.4g33%
Węglowodany 46.3g16%
Białko 13.3g27%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 25 pesto z czosnku niedźwiedziego
 25 g groszku mrożonego
 12 g pistacji
 65 g szparagów zielonych

Sposób przygotowania

1

Najpierw przygotujcie pesto z czosnku niedźwiedziego, przepis jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/pesto-z-czosnku-niedzwiedziego-i-nerkowcow/

Sezon na czosnek trwa krótko, w dodatku nie wszędzie jest on dostępny (jest pod ścisłą ochroną więc można go nabyć tylko z upraw), więc można go zastąpić np.liśćmi rzodkiewki.

2

Gotowe pesto w ilości 1 łyżki mieszamy z ugotowanym al dente makaronem - u mnie jest bucatini ale może być jakikolwiek.

3

Szparagi króciutko obgotujcie w osolonej wodzie.

4

Do tego mrożony groszek, krótko ugotowany w wodzie po gotowaniu makaronu (oszczędzamy wodę i czas).

Składniki

 25 pesto z czosnku niedźwiedziego
 25 g groszku mrożonego
 12 g pistacji
 65 g szparagów zielonych

Sposób przygotowania

1

Najpierw przygotujcie pesto z czosnku niedźwiedziego, przepis jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/pesto-z-czosnku-niedzwiedziego-i-nerkowcow/

Sezon na czosnek trwa krótko, w dodatku nie wszędzie jest on dostępny (jest pod ścisłą ochroną więc można go nabyć tylko z upraw), więc można go zastąpić np.liśćmi rzodkiewki.

2

Gotowe pesto w ilości 1 łyżki mieszamy z ugotowanym al dente makaronem - u mnie jest bucatini ale może być jakikolwiek.

3

Szparagi króciutko obgotujcie w osolonej wodzie.

4

Do tego mrożony groszek, krótko ugotowany w wodzie po gotowaniu makaronu (oszczędzamy wodę i czas).

Bucatini z pesto z czosnku niedźwiedziego
(Visited 907 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *