Chiński makaron inaczej

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Chiński makaron, hiszpańskie chorizo picante, włoski ser grana padano i polski czosnek niedźwiedzi - tak sobie wymyśliłam i tym samym posprzątałam lodówkę z resztek hiszpańsko-włoskich. Zajadałam aż mi się uszy trzęsły:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 563
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 28g44%
Węglowodany 52.5g18%
Białko 23.8g48%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 60 g makaronu chińskiego (pszenne nitki, nie ryżowe)
 60 g chorizo picante
 25 g grana padano
 50 g czosnku niedźwiedziego

Sposób przygotowania

1

Chorizo pokrójcie w plasterki i przesmażcie na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick).

2

Dorzućcie posiekany czosnek niedźwiedzi.

3

Makaron ugotujcie wg przepisu na opakowaniu, ma być lekko twardy, bo potem chwilę go jeszcze zagrzejemy na patelni.

4

Ugotowany makaron dorzućcie na patelnie do chorizo i czosnku niedźwiedziego. Chwilę przesmażcie.

5

Dodajcie starty ser , wymieszajcie i gotowe.

6

Możecie zaostrzyć smak dodając płatki chilli albo pieprz cayenne.

Składniki

 60 g makaronu chińskiego (pszenne nitki, nie ryżowe)
 60 g chorizo picante
 25 g grana padano
 50 g czosnku niedźwiedziego

Sposób przygotowania

1

Chorizo pokrójcie w plasterki i przesmażcie na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick).

2

Dorzućcie posiekany czosnek niedźwiedzi.

3

Makaron ugotujcie wg przepisu na opakowaniu, ma być lekko twardy, bo potem chwilę go jeszcze zagrzejemy na patelni.

4

Ugotowany makaron dorzućcie na patelnie do chorizo i czosnku niedźwiedziego. Chwilę przesmażcie.

5

Dodajcie starty ser , wymieszajcie i gotowe.

6

Możecie zaostrzyć smak dodając płatki chilli albo pieprz cayenne.

Chiński makaron inaczej
(Visited 560 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *