Mój organizm lepiej toleruje warzywa po obróbce termicznej, dlatego od tych surowych wolę takie z patelni. Moja propozycja to bardzo łatwa do przygotowania sałatka, jest smaczna ale też zawiera mnóstwo zdrowych składników.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 207
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 11g17%
- Węglowodany 19.9g7%
- Białko 6.3g13%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Paprykę w paseczki, cebulkę z grubsza, czosnek w plasterki - pokroiłam wszystko, wrzuciłam na patelnię, posoliłam i na dużym ogniu krótko przesmażyłam po uprzednim spryskaniu patelni oliwą w sprayu).
Na talerz wyłożyłam garść sałaty, warzywa z patelni i pokrojone w grubą kostkę awokado.
Doprawiłam świeżo zmielonym pieprzem, posypałam sezamem i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Paprykę w paseczki, cebulkę z grubsza, czosnek w plasterki - pokroiłam wszystko, wrzuciłam na patelnię, posoliłam i na dużym ogniu krótko przesmażyłam po uprzednim spryskaniu patelni oliwą w sprayu).
Na talerz wyłożyłam garść sałaty, warzywa z patelni i pokrojone w grubą kostkę awokado.
Doprawiłam świeżo zmielonym pieprzem, posypałam sezamem i gotowe:-)