Bavette z cieciorką i z pesto z czosnku niedźwiedziego

Oceń przepisKategoriaTagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Wiecie, że pesto można mrozić? Takie z bazylii to można zrobić na bieżąco ale już z czosnku niedźwiedziego to robimy tylko w sezonie czyli w kwietniu, bo wtedy czosnek niedźwiedzi można kupić na placyku. A w środku zimy, takie pesto smakuje wybornie:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 447
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 21.4g33%
Węglowodany 51.8g18%
Białko 7.4g15%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 50 g makaronu bavette (waga przed ugotowaniem)
 50 g cieciorki z puszki
 1 łyżka pesto z czosnku niedźwiedziego
 suszony czosnek niedźwiedzi, pieprz

Sposób przygotowania

1

Cieciorkę ze słoika podprażyłam na suchej patelni razem z suszonym czosnkiem niedźwiedzim.

2

3

Makaron ugotowałam ale dente, do tego pesto z czosnku niedźwiedziego, które zamroziłam jak była sezon na czosnek. Pesto wyjęłam na noc, żeby się rozmroziło. Dobrze jest zamrozić w małych pudełeczkach i wyjmować porcjami.
Przepis na 5 porcje pesto: utrzeć na gładko: 25 g czosnku niedźwiedziego, 25 g orzechów nerkowca, 50 g oleju lnianego (lub innego), sól

4

Wszystko wymieszałam i gotowe.

5

6

7

8

Składniki

 50 g makaronu bavette (waga przed ugotowaniem)
 50 g cieciorki z puszki
 1 łyżka pesto z czosnku niedźwiedziego
 suszony czosnek niedźwiedzi, pieprz

Sposób przygotowania

1

Cieciorkę ze słoika podprażyłam na suchej patelni razem z suszonym czosnkiem niedźwiedzim.

2

3

Makaron ugotowałam ale dente, do tego pesto z czosnku niedźwiedziego, które zamroziłam jak była sezon na czosnek. Pesto wyjęłam na noc, żeby się rozmroziło. Dobrze jest zamrozić w małych pudełeczkach i wyjmować porcjami.
Przepis na 5 porcje pesto: utrzeć na gładko: 25 g czosnku niedźwiedziego, 25 g orzechów nerkowca, 50 g oleju lnianego (lub innego), sól

4

Wszystko wymieszałam i gotowe.

5

6

7

8

Bavette z cieciorką i z pesto z czosnku niedźwiedziego
(Visited 288 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *