Danie jednogarnkowe to moje ulubione. Można do woli mieszać smaki, za każdym razem wyjdzie trochę inaczej. Poza tym zazwyczaj dobrze się je przechowuje, można na drugi dzień zapakować do pudelka i wziąć do pracy.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 483
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 23.4g36%
- Węglowodany 42.6g15%
- Białko 25.5g51%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo jest tak tłuste, że wystarczy je wysmażyć, a na patelni pojawi się sporo aromatycznego tłuszczyku.
Do podsmażonego chorizo dodajcie suchą kaszę. Kilka chwil podprażcie, mieszając.
Dolejcie 3/4 szklanki wody (na 50 g suchej kaszy).
Dodajcie pół pokrojonego pomidora.
Na końcu dorzućcie groszek (zamrożony), zmniejszcie ogień na minimum i pod przykryciem ugotujcie kaszę.
Jak kasza wchłonie cały płyn - danie jest gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo jest tak tłuste, że wystarczy je wysmażyć, a na patelni pojawi się sporo aromatycznego tłuszczyku.
Do podsmażonego chorizo dodajcie suchą kaszę. Kilka chwil podprażcie, mieszając.
Dolejcie 3/4 szklanki wody (na 50 g suchej kaszy).
Dodajcie pół pokrojonego pomidora.
Na końcu dorzućcie groszek (zamrożony), zmniejszcie ogień na minimum i pod przykryciem ugotujcie kaszę.
Jak kasza wchłonie cały płyn - danie jest gotowe.