Kasza gryczana z chorizo

Oceń przepisKategoriaTagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Danie jednogarnkowe to moje ulubione. Można do woli mieszać smaki, za każdym razem wyjdzie trochę inaczej. Poza tym zazwyczaj dobrze się je przechowuje, można na drugi dzień zapakować do pudelka i wziąć do pracy.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 483
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 23.4g36%
Węglowodany 42.6g15%
Białko 25.5g51%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 50 g kaszy gryczanej prażonej
 50 g kiełbasy chorizo picante
 50 g groszu mrożonego
 60 g pomidora (1/2 średniego)

Sposób przygotowania

1

Chorizo jest tak tłuste, że wystarczy je wysmażyć, a na patelni pojawi się sporo aromatycznego tłuszczyku.

2

Do podsmażonego chorizo dodajcie suchą kaszę. Kilka chwil podprażcie, mieszając.

3

Dolejcie 3/4 szklanki wody (na 50 g suchej kaszy).

4

Dodajcie pół pokrojonego pomidora.

5

Na końcu dorzućcie groszek (zamrożony), zmniejszcie ogień na minimum i pod przykryciem ugotujcie kaszę.

6

Jak kasza wchłonie cały płyn - danie jest gotowe.

Składniki

 50 g kaszy gryczanej prażonej
 50 g kiełbasy chorizo picante
 50 g groszu mrożonego
 60 g pomidora (1/2 średniego)

Sposób przygotowania

1

Chorizo jest tak tłuste, że wystarczy je wysmażyć, a na patelni pojawi się sporo aromatycznego tłuszczyku.

2

Do podsmażonego chorizo dodajcie suchą kaszę. Kilka chwil podprażcie, mieszając.

3

Dolejcie 3/4 szklanki wody (na 50 g suchej kaszy).

4

Dodajcie pół pokrojonego pomidora.

5

Na końcu dorzućcie groszek (zamrożony), zmniejszcie ogień na minimum i pod przykryciem ugotujcie kaszę.

6

Jak kasza wchłonie cały płyn - danie jest gotowe.

Kasza gryczana z chorizo
(Visited 787 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *