Bardzo smaczne i lekkie danie wegańskie. Do zrobienia w kilka chwil. Ja warzywa zjadłam z makaronem ale mogą stanowić świetny dodatek do mięsnego obiadu lub do ryby.
3 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii448
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 7.1g10%
- Węglowodany 76.4g28%
- Białko 19.8g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Na odrobinie oliwy krótko przesmażyłam cukinie (pokrojoną w grubą kostkę)...
... pora (zielona część pokrojona w talarki)...
... mrożony groszek i czosnek z plasterkach.
Ugotowałam mrożony bób, następnie go obrałam z twardych łupinek.
Bób dodałam do pozostałych warzyw
Doprawiłam.
Na koniec wymieszałam ze świeżo ugotowanym makaronem. Opcjonalnie można posypać tartym parmezanem.
Składniki
Sposób przygotowania
Na odrobinie oliwy krótko przesmażyłam cukinie (pokrojoną w grubą kostkę)...
... pora (zielona część pokrojona w talarki)...
... mrożony groszek i czosnek z plasterkach.
Ugotowałam mrożony bób, następnie go obrałam z twardych łupinek.
Bób dodałam do pozostałych warzyw
Doprawiłam.
Na koniec wymieszałam ze świeżo ugotowanym makaronem. Opcjonalnie można posypać tartym parmezanem.