To takie risotto dla początkujących w dodatku wysokobiałkowe i pełne antyoksydantów dzięki użytej do gotowania ryżu spirulinie.
Wielkość porcji porcja
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 436
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 8g13%
- Węglowodany 51.3g18%
- Białko 38.4g77%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić z plasterki, krótko uprażyć w garnku.
Wsypać ryż w proporcjach: 1 szklanka ryżu na 2 szklanki wody. Do wody przed wlaniem wsypać 1 łyżeczkę spiruliny - to świetny, prawie bezsmakowy antyoksydant z alg, który daje intensywnie zielony kolor.
Taką zieloną wodą zalać ryż, zagotować a jak zacznie kipieć, zmniejszyć gaz i zostawić na najmniejszym gazie pod przykryciem aż wchłonie całą wodę.
Na patelnię wlać mleko kokosowe light, dorzucić z grubsza pokrojonego pora, następnie groszek mrożony a na końcu rozmrożone i pozbawione skorupek krewetki.
Do krewetek dodać 120 g ugotowanego ze spiruliną ryżu i danie gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić z plasterki, krótko uprażyć w garnku.
Wsypać ryż w proporcjach: 1 szklanka ryżu na 2 szklanki wody. Do wody przed wlaniem wsypać 1 łyżeczkę spiruliny - to świetny, prawie bezsmakowy antyoksydant z alg, który daje intensywnie zielony kolor.
Taką zieloną wodą zalać ryż, zagotować a jak zacznie kipieć, zmniejszyć gaz i zostawić na najmniejszym gazie pod przykryciem aż wchłonie całą wodę.
Na patelnię wlać mleko kokosowe light, dorzucić z grubsza pokrojonego pora, następnie groszek mrożony a na końcu rozmrożone i pozbawione skorupek krewetki.
Do krewetek dodać 120 g ugotowanego ze spiruliną ryżu i danie gotowe:-)