Makaron z krewetkami w wersji fit robi się 15 minut, wliczając w to czas na ugotowanie makaronu. Już sam ten fakt zachęca do tego dania. Dodam, że jest pyszne, zdrowe i zawiera dużo białka:-)
Wielkość porcji porcja
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 335
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 14g22%
- Węglowodany 58.5g20%
- Białko 1.5g3%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmrozić i obrać ze skorupek.
W głębszej patelni granitowej (lub innej z powłoka non-stick) przesmażyć na łyżce oliwy czosnek, cebulkę, oliwki, po chwili dodać pomidory pokrojone w kostkę i przyprawić chilli i solą.
Dorzucić krewetki i mieszając dać im dosłownie 3 minutki na patelni.
Do sosu dorzucić makaron (moja porcja to 50 g makaronu - waga przed ugotowaniem).
Przełożyć wszystko na talerz. Posypać ulubiona zieleniną.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmrozić i obrać ze skorupek.
W głębszej patelni granitowej (lub innej z powłoka non-stick) przesmażyć na łyżce oliwy czosnek, cebulkę, oliwki, po chwili dodać pomidory pokrojone w kostkę i przyprawić chilli i solą.
Dorzucić krewetki i mieszając dać im dosłownie 3 minutki na patelni.
Do sosu dorzucić makaron (moja porcja to 50 g makaronu - waga przed ugotowaniem).
Przełożyć wszystko na talerz. Posypać ulubiona zieleniną.