Makaron z krewetkami w wersji fit robi się 15 minut, wliczając w to czas na ugotowanie makaronu. Już sam ten fakt zachęca do tego dania. Dodam, że jest pyszne, zdrowe i zawiera dużo białka:-)
1 ilość porcji
porcja
- Amount per serving
- Ilość kalorii335
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 14g18%
- Węglowodany 58.5g22%
- Białko 1.5g3%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmrozić i obrać ze skorupek.
W głębszej patelni granitowej (lub innej z powłoka non-stick) przesmażyć na łyżce oliwy czosnek, cebulkę, oliwki, po chwili dodać pomidory pokrojone w kostkę i przyprawić chilli i solą.
Dorzucić krewetki i mieszając dać im dosłownie 3 minutki na patelni.
Do sosu dorzucić makaron (moja porcja to 50 g makaronu - waga przed ugotowaniem).
Przełożyć wszystko na talerz. Posypać ulubiona zieleniną.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmrozić i obrać ze skorupek.
W głębszej patelni granitowej (lub innej z powłoka non-stick) przesmażyć na łyżce oliwy czosnek, cebulkę, oliwki, po chwili dodać pomidory pokrojone w kostkę i przyprawić chilli i solą.
Dorzucić krewetki i mieszając dać im dosłownie 3 minutki na patelni.
Do sosu dorzucić makaron (moja porcja to 50 g makaronu - waga przed ugotowaniem).
Przełożyć wszystko na talerz. Posypać ulubiona zieleniną.