Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z dorszem

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Bazą tej zupy zawsze jest to samo: czosnek, imbir, kurkuma, chilli i kapusta pekińska + bulion. Reszta dodatków to wkładka proteinowa czyli może to być kurczak, indyk, krewetki, jajka czy właśnie ryba. Dzisiaj znakomita, wysokoproteinowa i pożywna zupa z dorszem, do zrobienia w kilka chwil.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 318
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 5.6g9%
Węglowodany 22.4g8%
Białko 47.9g96%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 200 g polędwicy z dorsza (mrożona)
 65 g kapusty pekińskiej
 50 g pora
 20 g czosnku (4 ząbki)
 400 g bulionu warzywnego, rybnego lub kostka rosołowa bio + woda
 imbir suszony, kurkuma, sól, chilli

Sposób przygotowania

1

Czosnek pokroiłam w plasterki, dorzuciłam imbir, kurkumę i chilli. Zagrzałam.

2

Zalałam bulionem, dodałam posiekana kapustę pekińską, pora, doprawiłam solą i zagotowałam.

3

Dorzuciłam dwa kawałki polędwicy z dorsza (zamrożone), zmniejszyłam ogień i pod przykryciem doprowadziłam do zagotowania mając pewność, że ryba jest gotowa.

4

Na koniec garść mrożonego groszku, szybkie zagotowanie żeby groszek nie zmienił koloru i zupa gotowa.

5

6

7

8

Składniki

 200 g polędwicy z dorsza (mrożona)
 65 g kapusty pekińskiej
 50 g pora
 20 g czosnku (4 ząbki)
 400 g bulionu warzywnego, rybnego lub kostka rosołowa bio + woda
 imbir suszony, kurkuma, sól, chilli

Sposób przygotowania

1

Czosnek pokroiłam w plasterki, dorzuciłam imbir, kurkumę i chilli. Zagrzałam.

2

Zalałam bulionem, dodałam posiekana kapustę pekińską, pora, doprawiłam solą i zagotowałam.

3

Dorzuciłam dwa kawałki polędwicy z dorsza (zamrożone), zmniejszyłam ogień i pod przykryciem doprowadziłam do zagotowania mając pewność, że ryba jest gotowa.

4

Na koniec garść mrożonego groszku, szybkie zagotowanie żeby groszek nie zmienił koloru i zupa gotowa.

5

6

7

8

Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z dorszem
(Visited 258 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *