Bardzo szybkie, sezonowe, sycące, zdrowe i pyszne jedzenie. Jak dla mnie, to śniadanie idealne, spora porcja białka, zdrowe tłuszcze - polecam spróbować. Sezon na czosnek niedźwiedzi trwa do początków maja, warto kupić na lokalnym placyku, bo to bomba witaminowa. Uwaga! ta roślina jest pod ochroną, nie wolno jej zrywać. Czosnek niedźwiedzi trzeba kupować wyłącznie z upraw.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 286
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 21.6g34%
- Węglowodany 7g3%
- Białko 16.7g34%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek niedźwiedzi pokroiłam na mniejsze kawałki i obrobiłam termicznie na patelni spryskanej oliwą. Zdjęłam z patelni.
Następnie na tę samą patelnię wylałam jajka, dorzuciłam wcześniej przygotowany czosnek niedźwiedzi, doprawiłam i usmażyłam omlet.
Podałam z awokado i roszponką, posypałam sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek niedźwiedzi pokroiłam na mniejsze kawałki i obrobiłam termicznie na patelni spryskanej oliwą. Zdjęłam z patelni.
Następnie na tę samą patelnię wylałam jajka, dorzuciłam wcześniej przygotowany czosnek niedźwiedzi, doprawiłam i usmażyłam omlet.
Podałam z awokado i roszponką, posypałam sezamem.