Kanapki z guacamole na pieczywie proteinowym

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Lekkie, sycące śniadanie lub kolacja albo lunch. Awokado to zdrowe tłuszcze, do tego pomidor, czosnek i pieczywo proteinowe. Posiłek niskokaloryczny, pełnowartościowy i bardzo smaczny.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 393
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 25.3g39%
Węglowodany 18.8g7%
Białko 17.3g35%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 100 g awokado Haas (1 owoc)
 90 g pomidorów bez miąższu
 25 g cebuli
 5 g czosnku (1 ząbek)
 1 łyżeczek sok z cytryny
 1 kromka pieczywa proteinowego
 sól, pieprz, kolendra (mielona i świeża)

Sposób przygotowania

1

Z pomidorów wydrążyłam miąższ który jest kwaśny i wodnisty.

2

Cebulę i czosnek drobno pokroiłam, skórki pomidorów w kosteczkę, awokado rozdrobniłam widelcem.

3

Całość doprawiłam, wymieszałam i ułożyłam na kromce pieczywa proteinowego przekrojonej na pół.

4

Na koniec świeża kolendra, i trochę ostrości.

Składniki

 100 g awokado Haas (1 owoc)
 90 g pomidorów bez miąższu
 25 g cebuli
 5 g czosnku (1 ząbek)
 1 łyżeczek sok z cytryny
 1 kromka pieczywa proteinowego
 sól, pieprz, kolendra (mielona i świeża)

Sposób przygotowania

1

Z pomidorów wydrążyłam miąższ który jest kwaśny i wodnisty.

2

Cebulę i czosnek drobno pokroiłam, skórki pomidorów w kosteczkę, awokado rozdrobniłam widelcem.

3

Całość doprawiłam, wymieszałam i ułożyłam na kromce pieczywa proteinowego przekrojonej na pół.

4

Na koniec świeża kolendra, i trochę ostrości.

Kanapki z guacamole na pieczywie proteinowym
(Visited 386 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *