Świeże kurki są bardzo krótko dostępne więc polecam zajadać się nimi. Ja bardzo lubię takie wprost z patelni, bez sosów, które pasują do moich śniadaniowych zestawów. Dzisiaj mój ulubiony por z patelni, cieciorka i jajka - idealna kompozycja z kurkami. Do zrobienia w 10 minut:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 463
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22.1g34%
- Węglowodany 42.3g15%
- Białko 24.7g50%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Na odrobinie oleju podsmażyć krótko pora pokrojonego w talarki. Oprószyć jasnym sezamem.
Dodać odsączoną cieciorkę, doprawić solą.
Na tej samej patelni na reszcie oleju sezamowego przesmażyć kurki, posolić.
Jako ostatnie na patelni lądują jajka. Wysmażcie ja tak jak lubicie - la lubię nie do końca ścięte żółtko.
Wymieszać wszystko na talerzu...
W środku zrobić dołeczek i ułożyć tam jajecznicę.
Posypać sezamem, zieloną cebulką i gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Na odrobinie oleju podsmażyć krótko pora pokrojonego w talarki. Oprószyć jasnym sezamem.
Dodać odsączoną cieciorkę, doprawić solą.
Na tej samej patelni na reszcie oleju sezamowego przesmażyć kurki, posolić.
Jako ostatnie na patelni lądują jajka. Wysmażcie ja tak jak lubicie - la lubię nie do końca ścięte żółtko.
Wymieszać wszystko na talerzu...
W środku zrobić dołeczek i ułożyć tam jajecznicę.
Posypać sezamem, zieloną cebulką i gotowe.