Czekoladowe fit babeczki z czarnej fasoli

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , Wybierz ilość porcji12 porcjiStopień trudnościPoczątkujący

Fit babeczki z fasoli i banana z dodatkowym białkiem to świetna propozycja dla tych co dbają o formę, są aktywni fizycznie i mają słabość do deserów. Ten możecie wcinać bez żalu:-)

Wartości odżywcze

Ilość porcji 12


Ilość na porcję
Ilość kalorii 60
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 0.8g2%
Węglowodany 7.6g3%
Białko 6g12%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 puszka czarnej fasoli
 2 małe banany (ok 100 g /szt)
 1 miarka odżywki białkowej
 1 jako
 2 czubate łyżki czarnego kakao
 erytrytol do smaku (lub inne słodzidło)

Sposób przygotowania

1

Fasolę odsączyć z zalewy (zalewę przechowajcie w lodówce, możecie dodać np. do zupy - na pewno ją wykorzystacie, nic nie wyrzucamy:-).
Wszystkie składniki przełożyć do miski i zblendować (ja używam ręcznego blendera).

2

Masę przelać do silikonowej foremki (lepiej nie używać papilotek, bo się nie odkleją), można dodać po odrobinie konfitury, dżemu, kawałek czekolady, orzechy... Ja dałam borówki amerykańskie.
Piec ok. 40 min w 180 C (pilnujcie, bo każdy piekarnik piecze trochę inaczej).

3

Zostawcie do wystygnięcia.

4

Babeczki są wilgotne, "gładkie" w teksturze, z wyczuwalnym bananem (bynajmniej nie fasolą:-)

Składniki

 1 puszka czarnej fasoli
 2 małe banany (ok 100 g /szt)
 1 miarka odżywki białkowej
 1 jako
 2 czubate łyżki czarnego kakao
 erytrytol do smaku (lub inne słodzidło)

Sposób przygotowania

1

Fasolę odsączyć z zalewy (zalewę przechowajcie w lodówce, możecie dodać np. do zupy - na pewno ją wykorzystacie, nic nie wyrzucamy:-).
Wszystkie składniki przełożyć do miski i zblendować (ja używam ręcznego blendera).

2

Masę przelać do silikonowej foremki (lepiej nie używać papilotek, bo się nie odkleją), można dodać po odrobinie konfitury, dżemu, kawałek czekolady, orzechy... Ja dałam borówki amerykańskie.
Piec ok. 40 min w 180 C (pilnujcie, bo każdy piekarnik piecze trochę inaczej).

3

Zostawcie do wystygnięcia.

4

Babeczki są wilgotne, "gładkie" w teksturze, z wyczuwalnym bananem (bynajmniej nie fasolą:-)

Czekoladowe fit babeczki z czarnej fasoli
(Visited 1 357 times, 16 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *