Fit babeczki z fasoli i banana z dodatkowym białkiem to świetna propozycja dla tych co dbają o formę, są aktywni fizycznie i mają słabość do deserów. Ten możecie wcinać bez żalu:-)
Ilość porcji 12
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 60
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 0.8g2%
- Węglowodany 7.6g3%
- Białko 6g12%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Fasolę odsączyć z zalewy (zalewę przechowajcie w lodówce, możecie dodać np. do zupy - na pewno ją wykorzystacie, nic nie wyrzucamy:-).
Wszystkie składniki przełożyć do miski i zblendować (ja używam ręcznego blendera).
Masę przelać do silikonowej foremki (lepiej nie używać papilotek, bo się nie odkleją), można dodać po odrobinie konfitury, dżemu, kawałek czekolady, orzechy... Ja dałam borówki amerykańskie.
Piec ok. 40 min w 180 C (pilnujcie, bo każdy piekarnik piecze trochę inaczej).
Zostawcie do wystygnięcia.
Babeczki są wilgotne, "gładkie" w teksturze, z wyczuwalnym bananem (bynajmniej nie fasolą:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Fasolę odsączyć z zalewy (zalewę przechowajcie w lodówce, możecie dodać np. do zupy - na pewno ją wykorzystacie, nic nie wyrzucamy:-).
Wszystkie składniki przełożyć do miski i zblendować (ja używam ręcznego blendera).
Masę przelać do silikonowej foremki (lepiej nie używać papilotek, bo się nie odkleją), można dodać po odrobinie konfitury, dżemu, kawałek czekolady, orzechy... Ja dałam borówki amerykańskie.
Piec ok. 40 min w 180 C (pilnujcie, bo każdy piekarnik piecze trochę inaczej).
Zostawcie do wystygnięcia.
Babeczki są wilgotne, "gładkie" w teksturze, z wyczuwalnym bananem (bynajmniej nie fasolą:-)