Domowa wędlina to doskonały pomysł dla tych, którym nie jest wszystko jedno co jedzą.
Wielkość porcji 100 g
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 185
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 2.3g4%
- Węglowodany 22g8%
- Białko 20.5g41%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Długim nożem zrób otwór przez całą długość polędwiczki.
Przyprawy wymieszaj w misce i obtocz w nich polędwiczkę. Owiń szczelnie folią aluminową i włóż do keksówki.
Piecz ok 1,5 godziny w temperaturze 140 - 140 C.
Po upieczeniu pozwól jej wystygnąć w foremce, następnie przełóż do lodówki (najlepiej na całą noc), a na drugi dzień możesz kroić:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Długim nożem zrób otwór przez całą długość polędwiczki.
Przyprawy wymieszaj w misce i obtocz w nich polędwiczkę. Owiń szczelnie folią aluminową i włóż do keksówki.
Piecz ok 1,5 godziny w temperaturze 140 - 140 C.
Po upieczeniu pozwól jej wystygnąć w foremce, następnie przełóż do lodówki (najlepiej na całą noc), a na drugi dzień możesz kroić:-)