Polędwiczka nadziewana śliwką

Oceń przepisKategoria, Tagi, , Wybierz ilość porcji1 porcjaStopień trudnościIntermediate

Domowa wędlina to doskonały pomysł dla tych, którym nie jest wszystko jedno co jedzą.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 100 g


Ilość na porcję
Ilość kalorii 185
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 2.3g4%
Węglowodany 22g8%
Białko 20.5g41%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 500 g polędwiczki wieprzowej (1 kawałek)
 120 g suszone śliwki
 przyprawy: cząber, tymianek, granulowany czosnek, sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Długim nożem zrób otwór przez całą długość polędwiczki.

2

Przyprawy wymieszaj w misce i obtocz w nich polędwiczkę. Owiń szczelnie folią aluminową i włóż do keksówki.
Piecz ok 1,5 godziny w temperaturze 140 - 140 C.

3

Po upieczeniu pozwól jej wystygnąć w foremce, następnie przełóż do lodówki (najlepiej na całą noc), a na drugi dzień możesz kroić:-)

Składniki

 500 g polędwiczki wieprzowej (1 kawałek)
 120 g suszone śliwki
 przyprawy: cząber, tymianek, granulowany czosnek, sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Długim nożem zrób otwór przez całą długość polędwiczki.

2

Przyprawy wymieszaj w misce i obtocz w nich polędwiczkę. Owiń szczelnie folią aluminową i włóż do keksówki.
Piecz ok 1,5 godziny w temperaturze 140 - 140 C.

3

Po upieczeniu pozwól jej wystygnąć w foremce, następnie przełóż do lodówki (najlepiej na całą noc), a na drugi dzień możesz kroić:-)

Polędwiczka nadziewana śliwką
(Visited 3 525 times, 33 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *