Dla tych co lubią śledzie i ziemniaki taka pyszna sałatka. Na kolację, na imprezę, do pracy - świetnie smakuje, jest sycąca i dobrze się przechowuje w lodówce, nawet kilka dni. Fajna do pracy na lunch box.
Wielkość porcji 100 g
Ilość porcji 8
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 185
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 8.7g14%
- Węglowodany 20.7g7%
- Białko 7.2g15%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Śledzie odsączyć z oleju na ręczniku papierowym, ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w grubą kostkę. Kapary odsączyć z zalewy, pomidorki pokroić w paseczki.
Na drobinie oleju spod pomidorów zeszklić pokrojonego w talarki pora.
Wymieszać wszystkie składniki dodając 20 g oleju spod pomidorów.
Doprawić pieprzem.
Składniki
Sposób przygotowania
Śledzie odsączyć z oleju na ręczniku papierowym, ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w grubą kostkę. Kapary odsączyć z zalewy, pomidorki pokroić w paseczki.
Na drobinie oleju spod pomidorów zeszklić pokrojonego w talarki pora.
Wymieszać wszystkie składniki dodając 20 g oleju spod pomidorów.
Doprawić pieprzem.