Zupa jarzynowa na bulionie domowym

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , , , , , Wybierz ilość porcji3 porcje

Delikatna, wegańska zupka:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 3


Ilość na porcję
Ilość kalorii 141
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 1.4g3%
Węglowodany 29.1g10%
Białko 5.3g11%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 165 g ogonków brokuła
 245 g marchewki
 70 g pora
 105 g selera
 35 g pietruszki
 145 g ziemniaków
 1050 ml bulionu domowego warzywnego
 20 g czosnku (4 ząbki)
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Warzywa pokroić.

2

Wrzucić do garnka, zalać bulionem i gotować.

3

Gotujemy nie długo, kontrolujemy warzywa, żeby nie były za miękkie.

4

Zupkę posypujemy czymś zielonym (u mnie natka pietruszki) i doprawiamy sola i pieprzem.

5

Składniki

 165 g ogonków brokuła
 245 g marchewki
 70 g pora
 105 g selera
 35 g pietruszki
 145 g ziemniaków
 1050 ml bulionu domowego warzywnego
 20 g czosnku (4 ząbki)
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Warzywa pokroić.

2

Wrzucić do garnka, zalać bulionem i gotować.

3

Gotujemy nie długo, kontrolujemy warzywa, żeby nie były za miękkie.

4

Zupkę posypujemy czymś zielonym (u mnie natka pietruszki) i doprawiamy sola i pieprzem.

5

Zupa jarzynowa na bulionie domowym
(Visited 817 times, 6 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *