Gofry w nowej odsłonie: tym razem pieczarkowe posypane parmezanem. Na gorących gofrach pysznie się rozpuścił i nadał wyrazistości. Świetna przekąska:-)
Wielkość porcji 4 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 358
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 6.6g11%
- Węglowodany 50.3g17%
- Białko 27.1g55%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki i cebulkę drobno posiekać, odparować a następnie dodać ciemnego sosu sojowego i dobrze wysmażyć.
Białka zmiksować...
Dodać pieczarki, mąkę, doprawić ( z sola uważać, bo sos sojowy jest słony!)....
... i usmażyć gofry. Ja nie smaruje tłuszczem gofrownicy ale wy lepiej znacie swoje urządzenie, możecie delikatnie spryskać olejem w sprayu jeżeli jest ryzyko przywarcia ciasta do powierzchni.
Gorące gofry posypać parmezanem...
... i ozdobić np. zieloną cebulką.
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki i cebulkę drobno posiekać, odparować a następnie dodać ciemnego sosu sojowego i dobrze wysmażyć.
Białka zmiksować...
Dodać pieczarki, mąkę, doprawić ( z sola uważać, bo sos sojowy jest słony!)....
... i usmażyć gofry. Ja nie smaruje tłuszczem gofrownicy ale wy lepiej znacie swoje urządzenie, możecie delikatnie spryskać olejem w sprayu jeżeli jest ryzyko przywarcia ciasta do powierzchni.
Gorące gofry posypać parmezanem...
... i ozdobić np. zieloną cebulką.