Na leczo każdy ma swój przepis, najczęściej nie jeden. Ja robię z warzyw sezonowych (baza to cukinia, papryka) i tego co w lodówce. Polecam np. wersję z czarnymi oliwkami i chorizo - jak ktoś lubi smaki południa to taka wersja leczo będzie mu bardzo smakować. A jak ktoś wege to po prostu pomija chorizo 🙂
33 ilość porcji
100 g
- Amount per serving
 - Ilość kalorii47
 - % dziennego zapotrzebowania
 - Tłuszcze 2.3g3%
 - Węglowodany 4.6g2%
 - Białko 2.5g5%
 
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo podsmażyć bez tłuszczu, jak się wytopi to dorzucić marchewkę...

...potem pieczarki...

...paprykę pokrojoną w niemałe kawałki...

...i duże kawałki cukinii. Doprawić solą, ziołami prowansalskimi.

Na koniec dodać passatę i pomidory krojone z puszki.

Dusić ok 30 minut i gotowe

Można podać z ryżem, ulubionym pieczywem, makaronem... co kto lubi:-) Ja jem bez dodatków

Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo podsmażyć bez tłuszczu, jak się wytopi to dorzucić marchewkę...

...potem pieczarki...

...paprykę pokrojoną w niemałe kawałki...

...i duże kawałki cukinii. Doprawić solą, ziołami prowansalskimi.

Na koniec dodać passatę i pomidory krojone z puszki.

Dusić ok 30 minut i gotowe

Można podać z ryżem, ulubionym pieczywem, makaronem... co kto lubi:-) Ja jem bez dodatków

																												
																													
					