Jajka poszetowe na smarowidle szpinakowym, wędzony łosoś, młode listki i bób pod olejem lnianym

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Resztki papki z mrożonego szpinaku, serwowanego poprzedniego dnia, też można fajnie wykorzystać. Połączyłam takie resztki z serkiem do smarowania i wyszła smaczna pasta - idealna na kanapkę z jajkiem w koszulce:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 512
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 32.6g51%
Węglowodany 15.2g6%
Białko 35.5g71%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 jajka
 1 kromka pieczywa proteinowego
 30 g plastrów łososia wędzonego na zimno
 30 g ugotowanego bobu
 55 g szpinaku mrożonego, ugotowanego wg ulububionej receptury
 25 g serka do smarowania
 1 łyżka oleju lnianego
 sól, pieprz, czarnuszka

Sposób przygotowania

1

Szpinak mrożony ugotować wg ulubionej receptury (ja dodaję świeży czosnek, sól i gałkę muszkatołową, odparowuję i już:-)) - najlepszy jest z poprzedniego dnia, zimny. Wtedy można go ładnie połączyć z serkiem do smarowania np. o smaku ziołowym.

2

Jajko w koszulce zrobicie bez trudu po obejrzeniu filmiku instruktażowego, który dla Was przygotowałam. Jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ i na moim kanale You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU

3

Na talerz wyłóżcie mix młodych listków a jak jest po sezonie letnim, to po skorzystajcie z mixu sałat. Teraz kilka ziarenek ugotowanego bobu, kromkę przekrójcie na pół, posmarujcie każdą połówkę pastą szpinakowo-serową, na to po plasterku łososia i po jajku...

4

całość skropcie olejem lnianym

5

posypcie czarnuszką:-)

Składniki

 2 jajka
 1 kromka pieczywa proteinowego
 30 g plastrów łososia wędzonego na zimno
 30 g ugotowanego bobu
 55 g szpinaku mrożonego, ugotowanego wg ulububionej receptury
 25 g serka do smarowania
 1 łyżka oleju lnianego
 sól, pieprz, czarnuszka

Sposób przygotowania

1

Szpinak mrożony ugotować wg ulubionej receptury (ja dodaję świeży czosnek, sól i gałkę muszkatołową, odparowuję i już:-)) - najlepszy jest z poprzedniego dnia, zimny. Wtedy można go ładnie połączyć z serkiem do smarowania np. o smaku ziołowym.

2

Jajko w koszulce zrobicie bez trudu po obejrzeniu filmiku instruktażowego, który dla Was przygotowałam. Jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ i na moim kanale You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU

3

Na talerz wyłóżcie mix młodych listków a jak jest po sezonie letnim, to po skorzystajcie z mixu sałat. Teraz kilka ziarenek ugotowanego bobu, kromkę przekrójcie na pół, posmarujcie każdą połówkę pastą szpinakowo-serową, na to po plasterku łososia i po jajku...

4

całość skropcie olejem lnianym

5

posypcie czarnuszką:-)

Jajka poszetowe na smarowidle szpinakowym, wędzony łosoś, młode listki i bób pod olejem lnianym
(Visited 404 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *