Lawasz to tradycyjny ormiański chleb, cienki placek. Ten z dyskontu ma dobry skład, żadnych polepszaczy i jest naprawdę smaczny. Zawinęłam w niego warzywa, kurczaka (białko być musi;-) i majonez kolendrowy - całość zapiekłam w elektrycznym opiekaczu i wyszło wyśmienicie:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 510
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 14.9g23%
- Węglowodany 61.5g21%
- Białko 39.2g79%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Kurczaka posolić i zgrillować, tal samo postąpić z cebulką....
... papryka i boczniakami.
Rozłożyć płat lawaszu, poukładać wszystkie składniki
Kolendrę, szpinak baby i majonez zblendować z odrobiną soli i cytryny.
Majonez kolendrowy wyłożyć na warzywa, resztę przełożyć do miseczki - będzie na następny raz albo jako sos do maczania.
Lawasz złożyć i zgrillować - ja użyłam elektrycznego opiekacza.
Bardzo sycące danie, można zjeść na dwa razy. Ba zimno smakuje też wybornie.
Składniki
Sposób przygotowania
Kurczaka posolić i zgrillować, tal samo postąpić z cebulką....
... papryka i boczniakami.
Rozłożyć płat lawaszu, poukładać wszystkie składniki
Kolendrę, szpinak baby i majonez zblendować z odrobiną soli i cytryny.
Majonez kolendrowy wyłożyć na warzywa, resztę przełożyć do miseczki - będzie na następny raz albo jako sos do maczania.
Lawasz złożyć i zgrillować - ja użyłam elektrycznego opiekacza.
Bardzo sycące danie, można zjeść na dwa razy. Ba zimno smakuje też wybornie.