Makaron i owoce morza to sprawdzone połączeni. Trudno sknocić takie danie. A jak się pomyśli chwilę i umiejętnie połączy ulubione smaki, może wyjść coś naprawdę pysznego:-)
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 484
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 12.6g20%
- Węglowodany 54.7g19%
- Białko 37.2g75%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki trzeba wcześniej rozmrozić i oczyścić z pancerzyków. Z 225 g zostanie Wam ok 190 g.
Na patelni rozgrzać olej sezamowy, dołożyć czosnek pokrojony w plasterki. Po chwili dodać pora pokrojonego w większe kawałki. Jak por lekko zmieni strukturę (czyli nieco zmięknie), dodajcie krewetki.
Teraz wlejcie mleko kokosowe, dorzućcie groszek mrożony.
Odparujcie na dużym ogniu i gotowe:-)
Teraz dorzućcie zawartość patelni do świeżo ugotowanego makaronu ryżowego (zacznijcie gotować wodę zanim zaczniecie robić sos z krewetkami).
Gotowe danie posypcie czarnym sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki trzeba wcześniej rozmrozić i oczyścić z pancerzyków. Z 225 g zostanie Wam ok 190 g.
Na patelni rozgrzać olej sezamowy, dołożyć czosnek pokrojony w plasterki. Po chwili dodać pora pokrojonego w większe kawałki. Jak por lekko zmieni strukturę (czyli nieco zmięknie), dodajcie krewetki.
Teraz wlejcie mleko kokosowe, dorzućcie groszek mrożony.
Odparujcie na dużym ogniu i gotowe:-)
Teraz dorzućcie zawartość patelni do świeżo ugotowanego makaronu ryżowego (zacznijcie gotować wodę zanim zaczniecie robić sos z krewetkami).
Gotowe danie posypcie czarnym sezamem.