Wielkość porcji 350 ml
Ilość porcji 5
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 285
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 10g16%
- Węglowodany 35g12%
- Białko 10g20%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Papryki przekroić na pół, wyjąć gniazda nasienne, ułożyć na blaszce do pieczenia i skropić oliwą. Piec do momentu aż skórka będzie lekko przypalona.
Gorące papryki włożyć do plastikowego pojemnika albo do worka foliowego, zamknąć i poczekać aż przestygną. Wtedy bez trudu da się usunąć skórkę.
Płyn powstały z pieczenia papryki zlać do garnka, dorzucić pokrojone pomidory, bulion i gotować ok 10 minut. Dodać obrane ze skórki papryki i białe wino, zagotować, zblendować. Uzupełnić wodą do uzyskania odpowiedniej gęstości i doprawić
Można podać z oliwą, serkiem feta lub halloumi
albo z mozzarellą i bazylią.
Składniki
Sposób przygotowania
Papryki przekroić na pół, wyjąć gniazda nasienne, ułożyć na blaszce do pieczenia i skropić oliwą. Piec do momentu aż skórka będzie lekko przypalona.
Gorące papryki włożyć do plastikowego pojemnika albo do worka foliowego, zamknąć i poczekać aż przestygną. Wtedy bez trudu da się usunąć skórkę.
Płyn powstały z pieczenia papryki zlać do garnka, dorzucić pokrojone pomidory, bulion i gotować ok 10 minut. Dodać obrane ze skórki papryki i białe wino, zagotować, zblendować. Uzupełnić wodą do uzyskania odpowiedniej gęstości i doprawić
Można podać z oliwą, serkiem feta lub halloumi
albo z mozzarellą i bazylią.