Kimchi, nie dość że jest niskokaloryczne i super zdrowe, to pasuje prawie do wszystkiego. Można jeść na ciepło na zimno, jako surówkę, jako dodatek do różnych wrapów i bowli. Można zasmażać z ryżem, łączyć z mięsem i owocami morza. Jak raz spróbujecie kimchi i Wam posmakuje to tylko wyobraźnia może Was ograniczyć w komponowaniu dań. W internecie bez trudu znajdziecie pomysły na wykorzystanie tej pysznej koreańskiej kiszonki. Zajrzyjcie choćby tutaj: https://kukbuk.pl/artykuly/dania-z-kimchi/. Moja propozycja na dzisiaj to zupa kimchi z jajkiem w koszulce.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 235
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 12.1g19%
- Węglowodany 14.8g5%
- Białko 16.6g34%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Przepis na kimchi jest w innym tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/kimchi-koreanska-kiszonka/
Kimchi przełożyć do garnka, zalać bulionem, doprawić sosem sojowym. Zagotować.
Zmniejszyć ogień, wbić 2 jajka...
... przykryć, nie mieszać. Gotować ok. 2,5 - 3 minuty (w zależności od wielkości jajka).
Biało powinno być ścięte a żółtko płynne.
Całość posypać czarnym sezamem i zieloną cebulką.
Składniki
Sposób przygotowania
Przepis na kimchi jest w innym tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/kimchi-koreanska-kiszonka/
Kimchi przełożyć do garnka, zalać bulionem, doprawić sosem sojowym. Zagotować.
Zmniejszyć ogień, wbić 2 jajka...
... przykryć, nie mieszać. Gotować ok. 2,5 - 3 minuty (w zależności od wielkości jajka).
Biało powinno być ścięte a żółtko płynne.
Całość posypać czarnym sezamem i zieloną cebulką.