To danie to Włochy na talerzu: zielony makaron, białe krewetki i czerwone pomidorki. A wszystko w maślanym sosiku:-)
Wielkość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 495
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 26g40%
- Węglowodany 31g11%
- Białko 35g70%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pomidorki wraz z kilkoma listkami bazylii ułożyć w naczyniu do zapiekania, skropić oliwą i pies ok. 15 min w 180 C.
Na patelni rozgrzać masło, dodać krewetki, upieczone pomidory, doprawić solą, pieprzem, kilka chwil i sos gotowy.
Teraz do sosu dodajemy ugotowany al dente zielony makaron (ja użyłam marki Artisan, ze spiruliną). Można posypać parmezanem (nie jest wliczony do podanych składników odżywczych).
Składniki
Sposób przygotowania
Pomidorki wraz z kilkoma listkami bazylii ułożyć w naczyniu do zapiekania, skropić oliwą i pies ok. 15 min w 180 C.
Na patelni rozgrzać masło, dodać krewetki, upieczone pomidory, doprawić solą, pieprzem, kilka chwil i sos gotowy.
Teraz do sosu dodajemy ugotowany al dente zielony makaron (ja użyłam marki Artisan, ze spiruliną). Można posypać parmezanem (nie jest wliczony do podanych składników odżywczych).