Z ciasta filo też można zrobić nie tylko pyszny ale też wysokoproteinowy, odżywczy posiłek. Polecam na kolację, najlepiej na ciepło. Chociaż odgrzewane w mikrofali tez jest niezłe:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 3
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 332
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 14.1g22%
- Węglowodany 23.1g8%
- Białko 27g54%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Płat ciasta filo rozłożyć, posmarować roztopionym masłem, na to ułożyć drugi płat ciasta.
Ser, skyr, jajko, szczypiorek, odżywkę białkową (neutralny smak od Olimp Sport Nutrition), sól, pierz wymieszać rozdrabniając twardy ser widelcem.
Masę serową wyłożyć na ciasto....
... zwinąć w rulon a rulon ułożyć w "ślimaka" na tortownicy (na zdjęciu są dwa ślimaki - drugi z kaszanką - nie policzony do makro). Posmarować wierzch resztą roztopionego masła.
Piec ok. 20-25 minut w 200 stopniach
Szpinak udusić na patelni bez tłuszczu z czosnkiem pokrojonym w plasterki, solą i gałką muszkatołową.
Na talerz wyłożyć 1/3 szpinaku, na to 1/3 rulonu z serem i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Płat ciasta filo rozłożyć, posmarować roztopionym masłem, na to ułożyć drugi płat ciasta.
Ser, skyr, jajko, szczypiorek, odżywkę białkową (neutralny smak od Olimp Sport Nutrition), sól, pierz wymieszać rozdrabniając twardy ser widelcem.
Masę serową wyłożyć na ciasto....
... zwinąć w rulon a rulon ułożyć w "ślimaka" na tortownicy (na zdjęciu są dwa ślimaki - drugi z kaszanką - nie policzony do makro). Posmarować wierzch resztą roztopionego masła.
Piec ok. 20-25 minut w 200 stopniach
Szpinak udusić na patelni bez tłuszczu z czosnkiem pokrojonym w plasterki, solą i gałką muszkatołową.
Na talerz wyłożyć 1/3 szpinaku, na to 1/3 rulonu z serem i gotowe:-)