Gofry na śniadanie ale w wersji wytrawnej - to moja propozycja. Do tego sezonowy dodatek - kurki z patelni, jajka poszetowe, boczek i awokado... Bardzo obfite, ale lekkie śniadanie w sam raz na początek aktywnego dnia.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 680
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 34.8g54%
- Węglowodany 46.4g16%
- Białko 41.4g83%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Na 4 gofry: 100 g mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, ubić 1 białko jaja, dodać żółtko, wymieszać wszystko rózgą z ok. 60 ml mleka 0,5% (żeby uzyskać odpowiednią konsystencję). Usmażyć gofry.
Jajko w koszulce zrobicie bez trudu po obejrzeniu filmiku instruktażowego, który dla Was przygotowałam. Jest tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ i na moim kanale You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU.
Kurki krótko przesmażyć na patelni spryskanej oliwą w sprayu.
Plastry boczku wysmażyć na suchej patelni, awokado pokroić w plasterki. Na jednego gofra dałam boczek i jajko w koszulce, na drugiego awokado, jajko w koszulce i "kawior".
Posypać sezamem i gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Na 4 gofry: 100 g mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, ubić 1 białko jaja, dodać żółtko, wymieszać wszystko rózgą z ok. 60 ml mleka 0,5% (żeby uzyskać odpowiednią konsystencję). Usmażyć gofry.
Jajko w koszulce zrobicie bez trudu po obejrzeniu filmiku instruktażowego, który dla Was przygotowałam. Jest tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ i na moim kanale You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU.
Kurki krótko przesmażyć na patelni spryskanej oliwą w sprayu.
Plastry boczku wysmażyć na suchej patelni, awokado pokroić w plasterki. Na jednego gofra dałam boczek i jajko w koszulce, na drugiego awokado, jajko w koszulce i "kawior".
Posypać sezamem i gotowe.