Wysokobiałkowa zupa fit z kurczakiem

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Moja ulubiona zupka kiedy jestem na redukcji, kiedy dużo trenuję, kiedy nie mam czasu na stanie przy garach... Czyli mogę ją jeść często, w różnych wersjach i jeszcze mi się nie znudziła. Dzisiaj z piersią kurczaka ale zamieszczałam już wersje wege - też wysokobiałkowe - wersje z owocami morza i z tofu. Kombinacji tej zupy jest wiele i każda smakuje wybornie. Dzisiaj wyjątkowo potężna porcja białka, dla bardzo głodnych i aktywnych oraz dla tych co chcą schudnąć.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 306
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 5.9g10%
Węglowodany 10.8g4%
Białko 50.1g101%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 200 g polędwiczek z piersi kurczaka
 120 g kapusty pekińskiej
 50 g mrożonego groszku
 1 kostka rosołowa bio
 2 ząbki czosnku
 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
 szczypta suszonego imbiru
 szczypta kurkumy
 chilli
 ulubiona zielenina

Sposób przygotowania

1

Czosnek pokrojony w plasterki, imbir, kurkumę i chilli - podprażyć.

2

Dodać pokrojone w kostkę polędwiczki z piersi kurczaka, przesmażyć, aż zamknie się mięso.

3

Zalać bulionem - ja użyłam kostki rosołowej bio rozpuszczonej w wodzie - szybciej a równie smacznie.

4

Teraz kapusta pekińska posiekana wedle uznania, groszek mrożony.

5

Pogotować 5 minut i gotowe.

6

Na talerzu doprawiłam sosem sojowym...

7

...posypałam cebulką i sezamem i gotowe.

8

9

Składniki

 200 g polędwiczek z piersi kurczaka
 120 g kapusty pekińskiej
 50 g mrożonego groszku
 1 kostka rosołowa bio
 2 ząbki czosnku
 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
 szczypta suszonego imbiru
 szczypta kurkumy
 chilli
 ulubiona zielenina

Sposób przygotowania

1

Czosnek pokrojony w plasterki, imbir, kurkumę i chilli - podprażyć.

2

Dodać pokrojone w kostkę polędwiczki z piersi kurczaka, przesmażyć, aż zamknie się mięso.

3

Zalać bulionem - ja użyłam kostki rosołowej bio rozpuszczonej w wodzie - szybciej a równie smacznie.

4

Teraz kapusta pekińska posiekana wedle uznania, groszek mrożony.

5

Pogotować 5 minut i gotowe.

6

Na talerzu doprawiłam sosem sojowym...

7

...posypałam cebulką i sezamem i gotowe.

8

9

Wysokobiałkowa zupa fit z kurczakiem
(Visited 864 times, 6 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *