Zazwyczaj jadam śniadania na ciepło. Wbrew pozorom przygotowanie takiego śniadania nie zajmuje wiele czasu. I nie chodzi o to, żeby zjeść na ciepło, ale o to, żeby nie jeść surowego. Akurat mój organizm lepiej znosi warzywa po lekkiej obróbce termicznej więc najczęściej przygotowuje na patelni różne warzywa. Zachęcam do kombinowania z warzywami z patelni:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 324
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 15.7g25%
- Węglowodany 39.2g14%
- Białko 11.1g23%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Szpinak podprażyć na oliwie, zdjąć...
.... i na tej samej patelni podsmażyć paprykę pokrojoną w plasterki.
Pieczarki najpierw na małym ogniu smażyć (na suchej patelni) aż puszczą wodę.
Następnie zwiększyć ogień, odwrócić pieczarki, podlać sosem sojowym i poczekać aż się zredukuje.
Kiedy wszystko jest gotowe składamy śniadanie.
Bułkę przekrawamy na pół, awokado w plasterkach układamy na każdej połówce ...
... obok idą: pieczarki, szpinak i papryka a całość posypujemy jasnym sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Szpinak podprażyć na oliwie, zdjąć...
.... i na tej samej patelni podsmażyć paprykę pokrojoną w plasterki.
Pieczarki najpierw na małym ogniu smażyć (na suchej patelni) aż puszczą wodę.
Następnie zwiększyć ogień, odwrócić pieczarki, podlać sosem sojowym i poczekać aż się zredukuje.
Kiedy wszystko jest gotowe składamy śniadanie.
Bułkę przekrawamy na pół, awokado w plasterkach układamy na każdej połówce ...
... obok idą: pieczarki, szpinak i papryka a całość posypujemy jasnym sezamem.