Warzywa z patelni z fetą, kanapki z awokado

KategoriaTags, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Lekkie, zdrowe i szybkie danie. U mnie wpadło na śniadanie, ale może być również podane w porze lunchu lub na kolację.

Wartości odżywcze

1 ilość porcji

Serving size

1 szt


Amount per serving
Ilość kalorii558
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 29g38%
Węglowodany 59.1g22%
Białko 17.6g36%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 2 kromki pieczywa razowego (65 g)
 50 g awokado Haas (1/2 owocu)
 100 g papryki czerwonej
 90 g pora
 10 g czosnku (2 ząbki)
 50 g sera feta (lub inny ser solankowy)
 1 łyżka oliwy
 sól, pieprz, sezam, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

1

Warzywa pokroiłam, podsmażyłam krótko na oliwie, doprawiłam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi,.

2

Pod koniec dodałam pokruszoną fetę, wymieszałam.

3

Awokado pokroiłam w plasterki i wyłożyłam na kromki pieczywa.

4

5

6

Składniki

 2 kromki pieczywa razowego (65 g)
 50 g awokado Haas (1/2 owocu)
 100 g papryki czerwonej
 90 g pora
 10 g czosnku (2 ząbki)
 50 g sera feta (lub inny ser solankowy)
 1 łyżka oliwy
 sól, pieprz, sezam, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

1

Warzywa pokroiłam, podsmażyłam krótko na oliwie, doprawiłam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi,.

2

Pod koniec dodałam pokruszoną fetę, wymieszałam.

3

Awokado pokroiłam w plasterki i wyłożyłam na kromki pieczywa.

4

5

6

Notes

Warzywa z patelni z fetą, kanapki z awokado
(Visited 944 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *