Wraz z sezonem jesiennym nabieram ochoty na warzywa korzenne i kasze. Moja propozycja to bardzo szybkie danie, sycące, smaczne i - co dla mnie istotne - fajnie się przechowuje i odgrzewa.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 437
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 5.4g9%
- Węglowodany 73.4g25%
- Białko 21.5g43%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki pokroić na pół, albo na świartki, podlać sosem sojowym i dusić ok 10 minut.
Dorzucić pokrojone warzywa ...
... posypać przyprawą "zioła tajskie" i przykryć. Dusić aż warzywa będą al dente.
Na końcu dorzucić cieciorkę z puszki...
... doprawić solą i pieprzem.
Ja zjadłam z kaszą gryczaną i fasolką szparagową ale to danie byłoby pyszne również z ryżem albo z dobrym pieczywem.
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki pokroić na pół, albo na świartki, podlać sosem sojowym i dusić ok 10 minut.
Dorzucić pokrojone warzywa ...
... posypać przyprawą "zioła tajskie" i przykryć. Dusić aż warzywa będą al dente.
Na końcu dorzucić cieciorkę z puszki...
... doprawić solą i pieprzem.
Ja zjadłam z kaszą gryczaną i fasolką szparagową ale to danie byłoby pyszne również z ryżem albo z dobrym pieczywem.
czy cieciorkę należy odsączyć?
Cześć, tak, odsączyłam cieciorkę. A wody z puszki nie wylewaj, to jest “aqua faba” i nadaje się do różnych wegańskich przepisów na desery. Zastępuje bitą śmietanę:-)