Podrzucam pomysł na wykorzystanie resztek obranego bobu. Jak poleży w lodówce to już nie jest na tyle smaczny, żeby się nim zajadać na zimno, ale jako baza sosu - pychota:-) Do tego krewetki w masełku chilli i mamy niebanalne połączenie smaków na jednym talerzu:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 409
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 9.7g15%
- Węglowodany 51.6g18%
- Białko 28.4g57%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Bób (najlepszy takie z poprzednich dni) przesmażyć krótko z czosnkiem na suchej patelni granitowej (najlepiej).
Podlać wodą, i chwile poddusić.
Następnie zmiksować, doprawić solą i pieprzem.
Połączyć z ugotowanym al dente makaronem.
Masło rozgrzać na patelni, dodać szczyptę płatków chilli.
Krewetki, rozmrożone i obrane z pancerzyków, przesmażyć króciutko ma maśle z chilli
Krewetki wyłożyć na makaron z sosem z bobu, posypać zieleniną.
Składniki
Sposób przygotowania
Bób (najlepszy takie z poprzednich dni) przesmażyć krótko z czosnkiem na suchej patelni granitowej (najlepiej).
Podlać wodą, i chwile poddusić.
Następnie zmiksować, doprawić solą i pieprzem.
Połączyć z ugotowanym al dente makaronem.
Masło rozgrzać na patelni, dodać szczyptę płatków chilli.
Krewetki, rozmrożone i obrane z pancerzyków, przesmażyć króciutko ma maśle z chilli
Krewetki wyłożyć na makaron z sosem z bobu, posypać zieleniną.